Kategorier
Viden

Troværdighed: Det vigtigste bogstav i E-E-A-T

Google har bekendtgjort, at Troværdighed er det vigtigste af de fire E-E-A-T-kriterier. Derfor er det alfa og omega, at du har helt styr på, hvad det vil sige at skabe troværdigt indhold. Læs med her og bliv klogere på, hvad det indebærer.

Når du ser på forkortelsen, E-E-A-T, bør T springe i øjnene på dig. Troværdighed bør nemlig være dit udgangspunkt for at skabe indhold af høj kvalitet. Google går højt op i, at din side er troværdig – og hvis den ikke er, betyder det desværre en ringe placering i søgemaskinen.

Øh, E-E-A-T, hvad var det nu, det var?

Du skal ikke være ked af, hvis du har brug for en hurtig opfriskning af, hvad E-E-A-T er. Så sent som i midten af december tilføjede Google et nyt bogstav til forkortelsen, og i det hele taget er der jævnligt opdateringer og ændringer. Så her er en lille reminder:

Google vurderer online indhold og dets kvalitet på baggrund af disse kriterier. Godt indhold kan således være baseret på førstehåndserfaring (som er relevant for emnet), ekspertviden, autoritet og troværdighed.

Hvad er troværdigt indhold?

På engelsk oversættes troværdighed til trust, altså tillid. Troværdighedskriteriet handler da i høj grad også om, at din side skal virke tillidsvækkende og til at stole på. Og hvordan kommer den så til det? Det handler først og fremmest om ærlighed og gennemsigtighed.

Noget af det, der giver den dårligste rangering i søgemaskinerne, er, hvis dit indhold er vildledende eller spammende. Det er det modsatte af troværdigt indhold. Din side er troværdig, hvis det klart og tydeligt fremgår, hvad formålet og intentionen er – og at det selvfølgelig ikke er at spamme eller vildlede.

Det sætter også høje krav til indholdets originalitet. Det kan nemlig ses som spammende eller vildledende, hvis du bare skaber indhold, der er mage til konkurrenternes for at få klik.

Sådan øger du din troværdighed

Hvis du gerne vil lave troværdigt indhold, der bliver belønnet af Google, kan du lige så godt gøre det ordentligt. Det kan være fristende at forsøge at slippe let udenom, men helt ærligt bliver det sværere og sværere. Google strammer nemlig hele tiden kravene til kvalitet.

Den gyldne vej til troværdighed er altså simpelthen at skabe indhold af høj kvalitet. Og hvordan gør man så det? Her er en håndfuld tips:

  • Skab indhold, som oprigtigt har til formål at hjælpe brugeren med det, han/hun søger svar på.
  • Skab indhold, som er originalt og tilbyder noget nyt, som ikke er at finde på de konkurrerende sider.
  • Undgå for enhver pris at spamme eller vildlede brugeren – med ærlighed kommer man længst (og højest op på Google).
  • Sørg for at din hjemmeside eller dit indhold har et nobelt formål.
  • Vær gennemsigtig omkring hjemmesidens/indholdets formål.
  • Vis hvem du er: Lav f.eks. en side om folkene bag sitet og præsenter hver medarbejder med en beskrivelse og et billede. Tilføj medarbejdernes ekspertområder og belæg for disse.
  • Vær tilgængelig: Tilføj kontaktinformationer og link eventuelt til sociale medier.
  • Implementer gerne dine brugeres/kunders anmeldelser på hjemmesiden.

I tvivl om hvor du skal starte?

Lyder det som lidt af en mundfuld at lave troværdigt indhold? Så sidder vi klar til at hjælpe dig. Vi følger med i Googles opdateringer og nyheder på daglig basis, og vi har fuldstændig styr på E-E-A-T – især T’et. Du er mere end velkommen til at tage kontakt og få hjælp.

Foto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *