Kategorier
Viden

Sådan integrerer du PR og content marketing for maksimal effekt

I dag er brandbevidsthed og troværdighed noget af det vigtigste for at nå ud til dit publikum. I den sammenhæng bliver PR og content marketing ofte de foretrukne værktøjer. Selv om de i princippet hører til to forskellige discipliner, kan de sagtens fungere godt i tæt sammenspil. I dette indlæg ser vi på, hvordan du både kan bruge PR og content marketing for at få det bedste udbytte.

Forskellen mellem PR og content marketing 

Når man skelner mellem PR og marketing, handler det ofte om formålet og målgruppen. PR henvender sig til et bredere publikum med formålet at opretholde et godt omdømme og høj troværdighed. Derimod henvender content marketing sig til kunderne, som man vil have til at få øje på en virksomheds produkter eller ydelser for at tiltrække potentielle kunder. 

Eksempler på content marketing:   

  • Blogindlæg
  • Videoer
  • Influencere
  • Nyhedsbreve

Eksempler på PR: 

  • Pressemeddelelser
  • Events
  • Sociale medier
PR og Content Marketing
Foto: Philip Oroni

Brug både PR og marketing i kampagner

PR og content marketing har hver deres fordele. Derfor kan du med fordel drage perspektiver fra begge, når du skal udvikle kampagner. Fælles for PR og content marketing er fokus på at fortælle historier og kommunikere ud til publikum. 

I content marketing fokuseres der på at skabe indhold af høj kvalitet, og derfor kan du bruge content marketing til at styrke troværdigheden omkring dit brand. Styrken ved PR er, at du kommunikerer ud til dine loyale kunder eller følgere på sociale medier. På den måde kan du nemt flette din virksomheds kerneværdier ind, når du skal skabe indhold. Samtidig kan du også pitche dine historier direkte til journalisterne. 

Lad PR og content marketing-afdelingen arbejde sammen 

Folk, der arbejder med henholdsvis PR og content marketing, laver et vigtigt stykke arbejde hver især. Men hvis du lader begge grupper arbejde tæt sammen, så kan du nå ud til et endnu større publikum. Ved at arbejde sammen om at skabe indhold, kan begge grupper både få flere indsigter og perspektiver, så I kan implementere mere effektive kampagner.  

PR og Content Marketing
Foto: Philip Oroni

Vær på forkant med nye kanaler

I dag får vi information så hurtigt, at de digitale nyhedsmedier ofte ikke kan følge med. Samtidig er det vigtigt at udsende pressemeddelelser til velkendte nyhedskilder. I dag er det vigtigt for virksomheder at veksle mellem forskellige kilder. Det betyder, at det både er essentielt at finde nye kilder på sociale medier samt vælge mere fortrolige nyhedskilder, hvor I kan udsende jeres indhold. Dermed kan I øge jeres reach.

Genbrug gerne dit indhold

I andre fagområder ville det måske være udskældt, men i PR og marketing verden, bliver det næsten opfordret, at man genbruger ens indhold. Mere specifikt handler det om, at du ændrer dit indhold til et nyt format. Det kan for eksempel være, at I har lavet noget videoindhold om jeres virksomhed. Ved at omdanne videoens indhold til korte blogindlæg, kan I både nå kunder indenfor PR og content marketing — uden at bruge identisk indhold. 

Fordelene ved at bruge PR og content marketing 

Det er ingen nem opgave at kombinere de to. Men hvis du får grejet, hvordan du kan lægge strategier for jeres indhold med både PR og content marketing, er der mange fordele at hente. 

Derfor bør du kombinere PR og content marketing:

  1. Bedre indhold

I en verden, hvor kunder sætter større pris på kvalitet over kvantitet, giver det kun god mening at kombinere PR og content marketing. For ved at bruge indsigter fra begge dele vil man ultimativt kunne skabe bedre indhold. Når I gør brug af begge strategier, vil der blive skabt større synlighed om jeres indhold, og dermed kan I nå ud til et nyt eller bredere publikum. 

  1. Bedre SEO 

Der er utallige grunde, hvorfor virksomheder bør satse stort på SEO. Ved at bruge både PR og content marketing i din strategi, kan du forbedre SEO. Når du udgiver pressemeddelelser, vil det øge jeres virksomheds autoritet og samtidig forbedre jeres synlighed på nettet.  

  1. Større brandbevidsthed

I enhver virksomhed er brandbevidsthed alfa og omega. For hvis I ikke er klar over virksomhedens brandidentitet, kan det være svært for jeres marketingafdeling at arbejde med, hvad jeres virksomhed egentlig repræsenterer. Det er her, hvor PR spiller ind. Når content marketing og PR spiller sammen, er det nemmere at udgive kvalitetsindhold, samtidig med at I er fokuserede på at opretholde et godt image. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *