Kategorier
Viden

Hvordan Digital PR og SEO arbejder sammen for at forbedre din synlighed

Når man som virksomhed vil forbedre sin synlighed, så bør man arbejde med både digital PR og SEO. De to kan nemlig integreres, så de arbejder sammen og booster din synlighed med dobbelteffekt. Hos Scriptomist hjælper vi dig gerne med at få styr på både det ene og det andet – og selvfølgelig hvordan du bedst muligt integrerer de to.

Digital PR er i bund og grund din PR-indsats online. Det handler om at få din virksomheds navn nævnt i diverse online sammenhænge på diverse medier. SEO (søgemaskineoptimering) er blandt andet arbejdet med søgeord og links, der kan få din hjemmeside til at ranke bedre i søgemaskinerne.

Hvis du er succesfuld med begge dele, vil de booste hinanden og skabe en positiv sneboldseffekt. Her kan du læse mere om tre centrale elementer, du bør fokusere på, når du vil booste din synlighed online.

1. Succesfuld linkbuilding er nøglen

Linkbuilding er en af de vigtigste praksisser, når du vil opnå en god ranking i søgemaskinerne. Der er mange måder, du kan arbejde med linkbuilding. Overskriften for dem alle er at fokusere på kvalitet fremfor kvantitet. Sæt dig derfor ind i hvilke type links, der tilfører autoritet og pålidelighed til din side. Såkaldte backlinks er nogle af de vigtigste at have fokus på. Dem kan du få ved at skabe arbejde effektivt med digital PR.

Et backlink er et link, som henviser til din side fra en anden side. Derfor skal du i din digitale PR-strategi arbejde på at få troværdige, autoritære sider til at linke til din side. Det kan du eksempelvis gøre ved at lave en pressemeddelelse og sende den til relevante magasiner og aviser i bestræbelsen om at få dem til at nævne dig og linke dig. Deres autoritet vil smitte af på din side og vil forbedre din ranking i søgemaskinerne.

2. Indhold og søgeord er centrale

Et andet element, som du skal arbejde med, er indhold. Det gælder indhold på andre sider som førnævnte artikler på online medier. Det gælder også eget indhold på din hjemmeside, sociale medier mv. Her er det vigtigt, at man blandt andet sætter sig ind i brugen af søgeord.

Søgeord spiller en afgørende for, at relevante kunder kan finde din hjemmeside. Derfor bør du altid starte med at lave en søgeordsanalyse, så du kan sikre dig, at du ranker på de bedste og mest effektive ord. Derudover er det vigtigt at holde sig for øje, at søgemaskiner som Google ranker ud fra kvalitet. Sæt dig derfor ind i E-E-A-T, så du ved hvilke kriterier, du bør strukturere dit indhold ud fra. Læs meget mere om E-E-A-T her.

3. Brandeksponering booster din ranking

En central del af digital PR handler om brandeksponering. Som nævnt tidligere, så bør du fokusere på at gøre din virksomhed interessant nok til, at medier har lyst til at nævne den. Når du lykkes med det, så vil det føre til flere søgninger på dit virksomhedsnavn. Flere søgninger vil booste din ranking yderligere, hvilket vil gøre det endnu nemmere for andre kunder at finde din virksomhed online. Udover den klassiske pressemeddelelse, kan man også overveje at arbejde på at løfte ens engagement på de sociale medier og lave samarbejder med relevante influencere og virksomheder.

Styrk dit brand og boost din ranking

At booste ens ranking handler altså i høj grad om at styrke dit brand. Det handler om at tænke digital PR og SEO ind i en holistisk tilgang til online tilstedeværelse. De mange gode tiltag vil påvirke hinanden positivt og bidrage med hver deres til den samlede strategi. Hold derfor fokus på at være aktiv med din egen digitale tilstedeværelse gennem blogindlæg, sociale medier mv. og på at være opsøgende i forhold til at få omtale udefra. De to i kombination er i den grad opskriften på succes online!

I Scriptomist kan vi hjælpe dig med alle dele af din online strategi. Vi kan hjælpe dig med at lægge en strategi samt producere indhold, der giver resultater. Kontakt for en snak om, hvordan du kan booste din virksomheds synlighed online.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *