Kategorier
Viden

Hvad er lokal SEO — og hvordan kan det skabe resultater for din virksomhed?

Lokal SEO er relevant for rigtig mange virksomheder. Betegnelsen afslører, at det handler om at arbejde med søgemaskineoptimering i et specifikt, lokalt område. Det er relevant for virksomheder, der søger at ramme en specifik geografisk målgruppe. Oplagt er selvfølgelig lokale butikker, restauranter og virksomheder, men det kan også være andre virksomheder, der har spottet en ny vigtig målgruppe i et specifikt område.

Hvis din virksomhed falder under en af disse kategorier, bør du begynde arbejde med lokal SEO. Hvis indsatsen bærer frugt, vil det skabe øget synlighed og skaffe dig flere kunder i det specifikke område. Her får du fem tips til lokal SEO, som du kan starte ud med.

Hav dine oplysninger på plads

Det lyder måske enkelt, men der er overraskende mange virksomheder, der glemmer det. Sørg for, at din Google My Business-profil altid er opdateret, så alle oplysninger, inklusiv din adresse, er korrekte, når man søger efter din virksomhed. Ofte skal der ikke mere end inkonsistente eller ukorrekte oplysninger til at miste en kunde, så start her.

Skab indhold med lokal vinkel og søgeord

Dette punkt er nok det allervigtigste, når du skal arbejde med lokal SEO. Sørg for at lave en masse relevant indhold af høj kvalitet, hvor du bruger lokale søgeord. Indholdet skal handle om noget, som er relevant lokalt og for din virksomhed. Du kan arbejde med blogindlæg, betalte artikler (som Visibility Group kan hjælpe dig med), pressemeddelelser, SoMe-indhold mv. Når du har udset dig et lokalt område, så sørg for at lave indhold, der er skabt specifikt til dem. Det vil uden tvivl øge din lokale synlighed.

Skaf lokale backlinks

I samme ombæring skal du fokusere på at skaffe lokale backlinks til dit indhold. God backlinks af høj kvalitet kan gøre en stor forskel for din rangering. Derfor kan det være en god idé at række ud til lokale medier og virksomheder for at skaffe sig nogle gode backlinks. Det kan man eksempelvis gøre ved at sende skarpe pressemeddelelser ud til dem.

Forsøg at skaffe lokale, positive anmeldelser

Lokale, positive anmeldelser af din virksomhed kan have en god effekt på din søgeresultat i området. Det kan eksempelvis være på platforme som Google eller Yelp. Det, man kan gøre, er at opfordre ens glade kunder til at lægge en anmeldelse og sørge for at respondere på både positive og negative anmeldelser.

Overvej lokal annoncering

Hvis man også benytter betalt annoncering, så kan det betale sig også her at målrette sine annoncer lokalt. Det gør man blandt andet ved at bruge lokale søgeord, som er relevante for netop det område. Skarpt målrettede annoncer giver altid de bedste resultater.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *