Kategorier
Viden

Få fat i medierne med et godt pressepitch

Når du har skrevet din pressemeddelelse, så er det næste vigtige skridt at få den udover rampen. Det kan være svært at få medierne på krogen, men en velkomponeret pressepitch er en god start. Det er gennem et godt pressepitch, at du sælger din historie til medierne.

En pressepitch handler om, hvordan du serverer din historie for medierne. Når du henvender dig til medierne, bør du altså ikke nøjes med at vedhæfte din pressemeddelelse. Du skal give dem lyst til at læse din pressemeddelelse.

Det kan du helt konkret gøre ved at koge din historie ind til en sætning. Det vigtige ved dit pressepitch er derfor at formulere, hvad centrale i din historie er, og hvorfor din historie er vigtig for lige præcis det medie, du henvender dig til.

Find de rette medier

Første skridt er selvfølgelig at overveje, hvilke medier din historie er relevant for, og mere specifikt hvilke redaktioner hos de forskellige medier. Det kan være, at du skal have fat i alle kulturredaktionerne på diverse dagblade, de lokale aviser i området eller måske er det nærmere et nichemedie eller et fagblad.

Du kan sagtens henvende dig til flere forskellige medier og redaktioner, da en historie kan indeholde flere interessante vinkler. Du skal blot være bevidst om, hvordan historien og mediet spiller sammen.

Tilpas dit pressepitch

Det er essentielt, at dit pressepitch er målrettet det enkelte medie. Du bør altså ikke genbruge dine vinkler til flere forskellige medier. Du skal ved hver henvendelse overveje, hvorfor historien er vigtig for den enkelte redaktion.

Det er en god idé at sætte sig ind i, hvad de forskellige redaktioner dækker. Det kræver et vist kendskab til medierne at tilpasse et godt pressepitch. Det kan nemlig være et plus at præsentere mulige vinklinger til redaktionerne.

Tænk i aktualitet og timing

To ting, der skal til for at bryde gennem mediernes mur, er aktualitet og timing. Kan din historie sættes i forbindelse med en aktuel mediedebat? Hvordan spiller den ind i den offentlige samfundsdebat? Den kobling skal udpensles i dit pitch. Det skal være oplagt for journalisterne at bide på krogen, og du kan hjælpe dem godt på vej.

En historie kan let drukne i journalisternes indbakke, det er derfor en god idé at aflæse mediebilledet. Hvis det er midt i en stor begivenhed, som alle medier er interesseret i at dække, så overvej om du kan udskyde historien. I perioder, hvor medierne har meget at skrive om – det kan for eksempel være i en valgperiode – kan det være svært at få en mindre historie igennem.

Pres på med et opkald

Man skal være ihærdig for at få en krog i medierne. Det er derfor en rigtig god strategi at følge op på din mailhenvendelse med et opkald. Du kan også som det første gribe telefonen og præsentere dit pressepitch.

Når du henvender dig telefonisk, er det dog vigtigt, at du bevarer en selvsikker attitude. Journalister kan være benhårde, og hvis de fornemmer usikkerhed, taber du muligvis deres interesse. Du skal derfor tro på din historie og dit pitch.

Vær klar i spyttet

Når du ringer, skal du først og fremmest henvise til din mail og din pressemeddelelse. Derefter skal du naturligvis sælge din historie til journalisten. Du skal være klar i spyttet i din præsentation, og den må ikke være for lang.

Det kan være en fordel at skrive dit pitch ned og øve dig, inden du griber telefonen. Journalister er travle, og de modtager mange henvendelser – det er derfor vigtigt, at du kan fatte dig i korthed og være præcis.

Fire vigtige ting i et godt telefonisk pressepitch:

  • Dit pitch skal helst vare mellem 1-2 minutter
  • Bevar en selvsikker attitude, mens du pitcher
  • Sørg for at forberede dig på eventuelle spørgsmål
  • Målret dit pitch til det pågældende medie, redaktion eller journalist

Hvis ikke, der er bid

Hvis du ikke kommer igennem med din historie, så er det vigtigt at du prøver noget nyt. Du skal omlægge din strategi, hvis ikke den virker. Måske trænger dit pitch til en opstramning?

Hvis man er interesseret i at forbedre sin pressestrategi, så kan man forsøge at række ud til medierne for at få deres feedback. På den måde kan du hurtigt få svar på, om dit pressepitch har brug for forbedring eller om timingen simpelthen bare var uheldig.

Foto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *