Kategorier
Viden

Erfaring: Dét skal du vide om det nye E i E-E-A-T

I midten af december forvandlede Google de magiske tre bogstaver, E-A-T, til fire, nemlig E-E-A-T. Således er “Erfaring” det sidste nye medlem i familien af kriterier, der kan få dig højt op i søgemaskinen. Her er, hvad du skal vide om det.

Vi har efterhånden kendt til de tre kriterier for kvalitet, E-A-T, i en rum tid. De står for Ekspertise, Autoritet og Troværdighed og betegner egenskaber, som Google vurderer som værdifulde. Det vil sige, at hvis dit indhold lever op til disse kriterier, vil de have bedre betingelser for at få succes i søgemaskinen.

Imidlertid er der blevet klemt et nyt bogstav ind i den magiske formel, nemlig endnu et E. Således ser kvalitetskriterierne nu sådan ud:

  • E – Erfaring
  • E – Ekspertise
  • A -Autoritet
  • T – Troværdighed

Som du kan se, står det nye E for Erfaring, og det har et interessant samspil med sit tvillingebogstav, E for Ekspertise. Det kan du læse meget mere om her på siden.

Skab troværdigt indhold baseret på Erfaring

Det helt banebrydende ved det nye E er, at det viser, at Google ser bestemte former for erfaring som et tegn på kvalitet. Du kan altså skabe troværdigt indhold baseret på livserfaring. Det kommer dog helt an på, hvad for en type indhold og emne, der er tale om.

Det mest oplagte eksempel er anmeldelser og tests af produkter. Her giver det rigtig god mening at se erfaring som et kvalitetsstempel. For hvilken anmeldelse finder du mest troværdig – én af en person, der faktisk har prøvet produktet eller én af en person, som ikke har?

Erfaring VS Ekspertise

There’s a time and a place for everything. Det gælder i høj grad også for erfaringsbaseret indhold. Det er nemlig langt fra alle emner, hvor erfaring vil skabe tilstrækkelig troværdighed til, at Google anerkender din hjemmeside.

Faktisk skal du passe lidt på, at du ikke kommer til at bruge din livserfaring i de forkerte typer af indhold. Det kan i værste fald resultere i, at din hjemmeside får en dårlig vurdering af Google og ryger nedad i søgeresultaterne.

Det er også i denne forbindelse, at det interessante samspil mellem E1 og E2 – Erfaring og Ekspertise – viser sig. Visse emner kalder nemlig på ekspertise, faglighed og fakta, mens andre kan bæres af erfaringen. Mere om det lige nedenfor.

Vær opmærksom på YMYL-emner

Når du skal vurdere, hvorvidt dit indhold bør baseres på erfaring eller ekspertise, skal du især være opmærksom på YMYL-emner. YMYL står for Your Money or Your Life og betegner emner, som potentielt kan være skadelige for din målgruppe.

Det kan være indhold omhandlende:

  • Økonomi (f.eks. lån eller pengespil)
  • Sundhed (f.eks. medicin og kost)
  • Samfund (f.eks. valg og velfærd)

Google forventer et højere niveau af kvalitet, når det kommer til disse emner. Ofte vil det kræve en høj grad af ekspertise for at skabe troværdigt indhold om YMYL-anliggender.

Det er dog ikke umuligt at bruge sin førstehåndserfaring til at skabe YMYL-indhold. Google fremdrager blandt andet et eksempel, hvor emnet er behandling af leverkræft. Her kan et forum, hvor patienter deler deres erfaringer med at cope med behandlingen, være fint erfaringsbaseret indhold.

Det vil til gengæld være et no-go at skrive om alternative kræftbehandlinger, og deres mulige udfald, uden ekspertviden. Da vil indholdet nemlig ikke længere vurderes som troværdigt.

Virker det kringlet? Vi står klar til at hjælpe

Synes du, at det er svært at holde styr på alle bogstaverne i E-E-A-T? Det forstår vi godt, for Google kommer jævnligt med opdateringer og nye twists. Hos Scriptomist har vi dog styr på det hele lige fra Erfaring til Troværdighed, og vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at skabe indhold, som lever op til kriterierne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *