Kategorier
Viden

Effektiv markedsføring: Sådan bliver du klogere på din målgruppe

Den eneste måde er skabe effektiv markedsføring er at kende sin målgruppe rigtig godt. Når du gerne vil kommunikere til dine kunder, så er det afgørende, at du ved, hvem de er. Hvis du er i proces med at udvide til nye målgrupper eller er ved at udvikle din markedsføringsstrategi, så kan du med fordel bruge disse tips til at lære din nye målgruppe bedre at kende.

Start med at indsamle al relevant data

Det første, du altid skal prioritere, er at indsamle al relevant data på din målgruppe. Det er denne data, som skal danne grundlaget for din analyse og dermed din strategi. Dataindsamling kan gøres på uanede måder. Et eksempel kunne være at bruge online værktøjer til at indsamle data om din målgruppe adfærd på nettet og på sociale medier. Derudover kan du lave spørgeskemaer, undersøgelser og indsamle anmeldelser og feedback. Fokuser på at indsamle data fra en bred palet af parametre, så du får 360 graders indsigt i din målgruppe.

Segmenter din målgruppe

Ud fra din data skal du kunne inddele dine målgruppe i mindre grupper ud fra forskellige segmenteringskriterier. Det kan eksempelvis være geografi, værdier, købsadfærd eller uddannelse. Ud fra udvalgte kriterier kan du skabe grupper af kunder, der ligner hinanden. Det vil gøre det muligt for dig at udvikle indhold og andre marketingsindsatser, der er tilpasset segmenterne i din målgruppe.

Lav målgruppeprofiler og personaer

Ud fra dine segmenter er du klar til at lave målgruppeprofiler og personaer. At bruge personaer kan være en af de mest effektive måder at konkretisere sin målgruppe. Her skal du skabe nogle fiktive karakterer, der hver repræsenterer et segment i din målgruppe. Gør dem så realistiske og detaljerede som muligt for de bedste resultater. Ud fra dem kan du samle målgruppeprofiler, som afspejler de forskellige segmenter. Disse indsatser kan du bruge til at skabe målrettet indhold, der rammer din målgruppe helt præcist.

Forstå deres kunderejse og online adfærd

At forstå din målgruppes kunderejse og online adfærd er helt afgørende for at kunne skabe effektiv markedsføring. Du skal lave analyser, der giver dig indsigt i deres rejse trin for trin. På din måde vil du forstå, hvad der skal til for at en potentiel kunde bliver til købende kunde og derefter en loyal kunde. I dag starter langt de fleste købsrejser online, mange slutter også online. Derfor er det selvsagt centralt at forstå din målgruppes online adfærd, og hvordan du kan fange deres opmærksomhed online.

Enhver marketingsindsats bør være forankret i en dybdegående indsigt i ens målgruppe. Hvis du har spørgsmål til, hvordan du kommer i gang med en effektiv målgruppeanalyse, så er vi i Scriptomist altid klar til at hjælpe.

Læs også: Derfor er en god landingside vigtig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *