Kategorier
Viden

E-E-A-T – Skab en hjemmeside med Autoritet

Kender du til A’et i E-E-A-T-modellen? Det står for Autoritet og kendetegner hjemmesider, som er brugernes go-to-sites. Læs med her og bliv klogere på, hvordan du kan få brugerne til at gå til dig og ingen andre.

Der er mange gode grunde til at gå frem efter E-E-A-T-modellen, når du skal skabe online indhold. Modellen består nemlig af fire kriterier, som Google vurderer kvalitet efter, nemlig Erfaring, Ekspertise, Autoritet og Troværdighed.

Opfylder din side disse kriterier, er der en god sandsynlighed for, at Google vil opfatte den som værende hjælpsom for brugerne. Og det betyder, som du sikkert kan regne ud, en god placering i søgemaskinen.

Lad os nu tage et kig på A’et i modellen.

Hvad vil det sige at have Autoritet?

Du kender garanteret begrebet, autoritet, fra en række sammenhænge. Men hvad er det helt præcist, Google mener med det? Jo, i forbindelse med online indhold kan man snakke om, at visse hjemmesider fungerer som autoriteter.

Det vil sige, at det er dem, vi klikker os ind på, når vi skal have troværdig information om givne emner. Google giver, i deres guidelines, eksemplet, Statens officielle side for, hvordan man får og fornyer et pas. Denne side fungerer som en unik autoritet – det er her, brugerne klikker sig ind for at få den mest troværdige og faktuelle information om pas.

Men det er ikke alle emner, som har en lige så klar autoritetsside. I mange tilfælde vil det være op til forhandling, hvilken side om et emne, der fungerer som den største autoritet.

Forsyn din hjemmeside med Autoritet

Som nævnt er det altid godt at lade dig guide af E-E-A-T-modellen. Her er én af ledestjernerne altså Autoritet, så hvordan skaber du lige indhold ud fra dét? Det hænger i høj grad sammen med T’et i modellen, nemlig Troværdighed.

Det vil nemlig som oftest være de sider med den højeste grad af troværdighed, som også ses som en autoritet på området. Det er, fordi brugernes go-to-sites naturligvis vil være dem med den mest troværdige, faktuelle og hjælpsomme information.

Du kan også koble A’et og T’et sammen med de andre bogstaver i modellen. Demonstrerer din side Ekspertise på området – eller for den sags skyld relevant Erfaring – øger det nemlig dens troværdighed og dermed dens chance for at blive en Autoritet.

For at sige det helt kort, har du altså de bedste betingelser for at skabe en autoritativ hjemmeside, hvis du skaber indhold efter Googles kvalitetskriterier.

Har du brug for hjælp til E-E-A-T?

Hos os bruger vi meget tid på at sætte os ind i Googles nye tiltag og opdateringer. Derfor er vi helt med på, hvordan du bruger E-E-A-T-kriterierne til at skabe indhold af høj kvalitet. Vi vil hellere end gerne hjælpe dig med at gøre din hjemmeside til en succes – både for dig, for brugerne og i Googles søgemaskine.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *