Kategorier
Viden

Derfor skal du indtænke generationer i din markedsføring

Markedsføring handler i allerhøjeste grad om at kende sin målgruppe. En af de elementer, der kan være rigtig givende at indtænke i sin marketingstrategi, er hvilken generation, din målgruppe er. Ens generation har nemlig oftest en hel del at skulle have sagt i forhold til, hvordan man forbruger medier, nyheder og reklamer. At tænke i generationer kan også være en god måde at lave en samlende paraply for ens forskellige målgrupper. Her kan du få et indblik i, hvordan du kan tilrettelægge dine markedsføringsindsatser med generationerne in mente.

Baby Boomers

Baby Boomers, eller blot Boomers, er født mellem 1946 og 1964. De udgør den del af forbrugerne, som stadig i høj grad foretrækker traditionelle mediekanaler. Her virker print, tv og radio stadig effektivt. Den type markedsføring, som de responderer bedst på, er værdibaseret og personlig. Det kan være en god idé, hvis man prøver at ramme Boomers ved at sætte fokus på værdier, der afspejler pålidelighed og stabilitet. De går op i, at man som kunde får personlig opmærksomhed, så eksempelvis god kundeservice kan være godt at have fokus på i sin markedsføring.

X’ere

Så er der Generation X. De er født mellem 1965 og 1980. Denne generation er defineret af et meget travlere liv end den tidligere generation. De går højt op i tidseffektivitet, så man kan man fordel fokusere på, hvordan ens service eller produkt kan være bekvemmeligt eller spare dem tid. De er en omnichannel generation, så hvis du vil ramme dem, kan det betale sig at sprede sig ud på forskellige kanaler.

Millenials

Millenials er den første generation, som er vokset op med internettet. Derfor er de også meget stærkere knyttet til den online verden og meget mere hjemmevant i den end den tidligere generation. Her skal du derfor have dit primære fokus på din online tilstedeværelse. Derudover bør du have fokus på din virksomheds værdier i din markedsføring. Millenials gør især op i, at virksomheder udviser social ansvarlighed med tanke på bæredygtighed. Her er interaktivt indhold en rigtig god strategi at gå med.

Zoomers

Så er det den nyeste generation af forbrugere, Generation Z, også kaldet Zoomers. De er født mellem 1997 og 2012. Her har vi en generation, som ikke blot er vokset op med internettet, men med smartphones. Derfor er det vigtigt at fokusere på mobiloptimeret indhold. Gen Z responderer bedst på brands, der er autentiske og tilbyder noget unikt. Derfor bør du fokusere på individualitet i din markedsføring.

Der er selvsagt mange individuelle præferencer inde for hver generationer, men derfor er det stadig meget relevant at indtænke generationer i sin markedsføring som en central del af at forstå sin målgruppe og dermed nå dem bedst muligt.

Læs også: 5 vigtige trends indenfor digital PR

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *