Kategorier
Viden

Derfor er det ekstra vigtigt, at YMYL-indhold er troværdigt

Det er ikke noget nyt, at Google er opmærksom på Your Money Your Life-indhold, og hvorvidt det kan være skadeligt for brugerne. Men der er meget, der tyder på, at det i det fremtidige blot vil blive endnu vigtigere at sikre troværdigheden af netop denne slags indhold.

YMYL-indhold skal omgås med omhu, og det er du sandsynligvis allerede opmærksom på, hvis du laver indhold relateret til sundhed eller økonomi. Men har du helt styr på, hvorfor du skal være ekstra omhyggelig med denne slags indhold, og ikke mindst hvordan du gør det? Læs med og undgå at blive straffet af Google.

Hvad er YMYL-indhold?

  • YMYL står for Your Money Your Life.
  • YMYL-indhold rådgiver eller vejleder om emner, som direkte påvirker din målgruppes sundhed eller økonomi.

Hvis du skaber indhold om emner som sygdom, medicin, lån, forsikring eller pengespil, skal du altså pudse læsebrillerne netop nu.

I disse tilfælde skal du nemlig gøre dig ekstra umage for at lave troværdigt indhold, der lever op til E-E-A-T-kriterierne. Ellers kan du risikere at blive straffet med en ærgerlig placering i Googles søgeresultater.

Google forventer mere af YMYL-indhold

Du kan godt forvente en smule særbehandling, hvis du skaber online indhold, der har at gøre med penge eller sundhed – og her mener vi ikke nødvendigvis positiv særbehandling. Google har nemlig nogle ekstra høje krav til YMYL-indhold og dets kvalitet.

Der lægges stor vægt på, at indholdet ikke må være skadeligt (her har Google netop suppleret med en liste over detaljerede eksempler på Harmful Content), vildledende eller spammende. Hvis det er tilfældet, får det nemlig den lavest mulige vurdering. Det er selvsagt ikke godt for din placering i søgemaskinen.

Sådan skaber du troværdigt YMYL-indhold

Det kan godt være, at det virker omstændigt at skabe YMYL-indhold, der rent faktisk er troværdigt og lever op til Googles krav. Men det er vigtigt at huske, at Google bare søger at servere de bedste, mindst skadelige og mest hjælpsomme søgeresultater for brugerne. Og det er jo faktisk bare godt.

Så er spørgsmålet bare, hvordan du skaber troværdigt indhold, når emnet berører målgruppens sundhed eller økonomi. Her kan du med fordel gå frem efter E-E-A-T-kriterierne for hjælpsomt indhold, nemlig:

  • E – Erfaring
  • E – Ekspertise
  • A – Autoritet
  • T – Troværdighed

Fokusér på Ekspertise og Troværdighed

Google har for nyligt erklæret, at Troværdighed er det vigtigste kriterie, og det gælder ikke mindst for YMYL-indhold. I denne forbindelse kan det betale sig at være gennemsigtig omkring din hjemmeside, dens formål og dens intention. På den måde kan Google konstatere, at dit indhold hverken er vildledende eller spammende.

Ekspertise er også et vigtigt kriterie, når det kommer til YMYL-indhold. Google lægger stor vægt på, at emner som medicin, lån, forsikring og lignende er omgået med solid faglighed og ekspertise. Det er altså vigtigt at gå til de ømtålelige emner med grundig research og fakta.

Har du brug for hjælp til at skabe troværdigt indhold?

Man skal altid være på forkant med Google, som jævnligt udruller nye opdateringer, der påvirker algoritmen og søgeresultaterne. Hos os gør vi en dyd ud af at være helt med, hvor det sker, så vi kan lave kvalitetsindhold af bedste skuffe. Vi sidder klar til at hjælpe dig med at skabe og skrive efter E-E-A-T-kriterierne, så din målgruppe kan få glæde af troværdigt indhold.

Foto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *