Hvis du interesserer dig for markedsføring, er content marketing garanteret ikke et begreb, der er fremmed for dig. Content marketing har nemlig vist sig at være et effektivt værktøj. Blandt andet når det gælder synlighed på den store søgemaskine Google.

Her på siden vil vi give dig et større indblik i content marketing. På den måde kan du få mere viden inden for feltet, så du kan komme i mål med den helt rigtige markedsføringsstrategi. Vi lever nemlig i en tid, hvor den markedsføring er altafgørende for verdens virksomheder.

Hvad er content marketing?

Helt konkret er content marketing en markedsføringsstrategi. Strategien går ud på at distribuere værdifuldt indhold til virksomhedens målgruppe. I praksis betyder dette, at der bliver produceret engagerende og unikt materiale. Oftest vil indholdet blive produceret som tekster.

Målet med content marketing er at tiltrække og fastholde modtagerne. På den måde kan du nemlig sikre virksomheden en række af loyale kunder. I længden er content marekting derfor i den grad noget, der skaber resultater.

Content marketing helt kort:

 • Content marketing er en markedsføringsstrategi.
 • Content marketing går ud på at distribuere værdifuldt indhold til virksomhedens målgruppe.
 • Formålet med content marketing er at tiltrække og fastholde modtagerne og på den måde opbygge en loyal kundekreds.

Det er vigtigt at bemærke, at content marketing ikke er lig en salgstale. Tværtimod bør der være fokus på værdien af indholdet samt den gode historie. Kvalitetsindholdet bliver naturligvis produceret med henblik på salg på den lange bange, men det er vigtigt ikke at presse et produkt ned over hovedet på potentielle kunder.

10 tips til succesfuld content marketing

Content marketing kan forløbe på mange forskellige måder med større eller mindre grader af succes. Kaster du dig over content marketing, er det klart, at du gerne vil opnå så gode resultater som muligt. Derfor får du her 10 tips til at opnå succesfuld content marketing.

1.     Kæmp for opmærksomheden – 8  ud af 10 læser kun overskrifter

Den teknologi som vi har i dag, åbner op for et væld af forskellige muligheder. Alle disse muligheder gør, at der stilles enormt høje krav til at fange læsernes opmærksomhed. Finder læserne ikke den nødvendig information i overskriften eller de første sætninger, vil de allerede være hoppet videre til konkurrenten.

Derfor handler det om at kunne skille sig ud. Der er nemlig så mange om buddet, at du bliver nødt til at kæmpe for potentielle kunders opmærksomhed. Succesfuld content marketing handler om at skabe interesse. Og det interesseskabende element skal til stede fra starten af!

Er der ingen, der læser dit indhold, vil din content marketing falde pladask til jorden.

Derfor er det fundamentalt, at indholdet starter med en fængende overskrift. Det viser sig nemlig at 8 ud af 10 personer udelukkende læser overskrifter. Det kan altså godt betale sig at være kreativ, når tekstens overskrift skal brygges.

Der kan være mange forskellige måder at sige tingene på. Gå efter den overskrift, der er mest opsigtsvækkende. På den måde er der med garanti flere, der vil læse dit indhold.

Selvom det kan være fristende at overdrive i overskriften, har det stor betydning, at du er tro mod artiklens indhold. Kan læserne ikke finde det indhold, som de blev lovet i overskriften, vil de hurtigt falde fra. Det er altså en dårlig idé at give læserne falske forhåbninger.

2.     Ret dit indhold direkte mod virksomhedens målgruppe

Content marketing går ud på at skabe indhold, der har værdi for en bestemt målgruppe. Skal du skabe relevans for målgruppen, bliver du nødt til at finde ud af, hvilke folk du har med at gøre. Så snart du får styr på virksomhedens målgruppe, har du nemlig mulighed for at skræddersy indholdet, så det rammer, hvor det skal.

Skal du finde ud af, hvilke personer der gemmer sig i virksomhedens målgruppe, er analysearbejde et godt værktøj. Ved at lave en målgruppeanalyse, kan du nemlig blive klogere på, hvilken målgruppe du skal henvende til.

En målgruppeanalyse gør dig ikke bare klogere på, hvem du skal henvende dig til, men også hvordan du skal henvende dig.

Ved at få kendskab til virksomhedens målgruppe kan du altså vælge den rette vinkel til din content marketing. I mange tilfælde er det brugbart at opbygge en fiktiv person, der passer perfekt ind i målgruppen. Ved hjælp af denne persons simplificerede karaktertræk er det nemlig lettere at vide, hvordan vinklen skal gribes an.

3.     Brug dine konkurrenter som målestok; content gap analyse

Selvom det kan virke en anelse lusket, er der intet i vejen for at kigge konkurrenterne over skuldrene. Ved at holde øje med konkurrenterne har du nemlig mulighed for at blive inspireret og opsnappe vigtig information. Information som du kan bruge i din content marketing-strategi.

Hvis du vil skabe en smule struktur over din beskuelse af konkurrenter, er det en god idé at foretage en content gap analyse. Ved løbende at foretage disse analyser kan du nemlig holde øje med, hvad der sker på markedet lige præcis inden for dit felt.

Ud fra en content gap analyse kan du blandt andet indkassere følgende fordele

 • Indhente inspiration til, hvordan markedsføringen kan gribes an. Herunder vinkling af indhold samt typer af indhold.
 • Observere nye forretningsområder som potentielt kan blive en del af virksomheden.
 • Tilegne dig relevante søgeord, som vil have en positiv effekt i indholdet.
 • Undersøge den nuværende konkurrencesituation – særligt de tætteste konkurrenter.

Hvis du skal klare dig godt, gælder det i mange tilfælde om at klare dig bedre end konkurrenterne. Derfor kan det være en god idé at holde et skarpt øje med, hvad de foretager sig. Herved kan du desuden hente inspiration, som du kan bruge i dit eget arbejde.

4.     Benyt de mest releante søgeord

Ved at benytte relevante søgeord øger du chancerne for, at folk finder din hjemmeside, når de søger på Google. Derfor er en søgeordsanalyse afgørende, hvis du skal opnå succes med din content marketing.

Der er primært to formål ved at foretage en søgeordsanalyse:

 1. Dit indhold kommer til at handle om lige præcis det, som potentielle kunder søger efter.
 2. Du kan forbedre din placering på Google markant.

En søgeordsanalyse handler om at finde frem til de mest aktuelle søgeord. Disse søgeord er de ord, der præsterer bedst i forhold til målgruppens forespørgsel og dermed også placeringen på Google.

Ved at benytte de rette søgeord gør du altså din hjemmeside mere relevant for potentielle kunder. Ikke nok med dette bliver siden dermed også mere relevant for Google, hvilket betyder en stigning i placering. En bedre placering betyder at endnu flere vil besøge din hjemmeside, og derfor er der tale om en positiv spiral.

5.     Gør dine tekster gode og lange; volumen har betydning

I forbindelse med content marketing, er det nødvendigt både at arbejde med kvalitet og længden af tekster. Før i tiden var det i højere grad volumen, der havde betydning. I dag ranker Google ligeledes efter kvaliteten af indholdet – men dette betyder langt fra at længden er overflødig.

Googles algoritme bliver mere og mere avanceret. Derfor virker det i dag sjældent at skrive en enormt lang tekst uden reelt indhold. Vil du for alvor have en effekt med dine tekster, skal de derfor både være lange og gode.

Googles algoritme er vild med lange tekster af høj kvalitet.

Netop fordi teksternes volumen har stor betydning, kan det være en god idé at fokusere på at skrive længere tekster. Det er for eksempel smart at brygge på en længere artikel frem for mange kortere tekster.

6.     Hav fokus på indholdets værdi – ikke på det direkte salg

De fleste folk er i dag utrolig bevidste forbrugere. Føler de udelukkende at en virksomhed er interesseret i deres penge, vil det derfor ofte føre til, at de går til konkurrenten. Af denne grund er det ikke altid den åbenlyse salgstale, der er vejen frem.

Føler forbrugeren derimod, at du er på deres side og står klar med en hjælpende hånd, så er de mere tilbøjelige til at gøre brug af din service. Det vil altså sige, at det ofte har en bedre effekt at have fokus på indholdets værdi frem for produktet.

Modtagerorienteret indhold er blandt andet mere effektivt end salgstaler af følgende grunde:

 • Du undgår at skræmme forbrugeren væk. Ved en direkte salgstale kan forbrugeren nemlig fatte mistro, da det virker som om, at penge er dit eneste fokus.
 • Ved at have fokus på indholdets værdi vil modtagerne føle, at du yder en hjælp. Dermed er der gode chancer for, at de ligeledes vil benytte sig af virksomhedens service en anden gang.

Det handler altså om ikke at skræmme forbrugerne væk. Lover du guld og grønne skove, vil modtageren sandsynligvis blive mistænkelig. Således er åben, ærlig og hjælpsom kommunikation vejen frem, hvis du gerne vil erhverve loyale kunder til din virksomhed.

7.     Del ud af gratis viden

Hvem elsker ikke at modtage en service ganske kvit og frit? Ved at dele ud af din ekspertise kan du skabe vigtige relationer til modtagerne. Der er nemlig gode chancer for, at de selv samme mennesker vil komme til dig, når de står med et reelt købsbehov.

Uddeling af gratis viden kan altså godt vise sig at være en taktik, der giver pote i sidste ende. Folk er nemlig vilde med at modtage en service helt uden nogen forpligtelser. På den måde kan distribuering af gratis viden hjælpe med at tiltrække potentielle købere – og i sidste ende sikre en række af loyale kunder.

Ved at dele ud af gratis viden kan du opbygge gode relationer til dine kunder. 

Distribuering af gratis viden gør desuden din virksomhed mere attraktiv. Virksomheden kommer nemlig til at fremstå troværdig og professionel. Får folk først et godt indtryk af folkene bag virksomheden, er der ikke lang vej til gode salgsrater.

8.     Producer unikt indhold – dette er vejen til en topplacering

Hvis du ønsker en topplacering på Google, er det altafgørende at producere nyt indhold. Altid. Du kan nemlig have skrevet en nok så fantastisk tekst, men hvis du duplikerer denne tekst, vil hjemmesiden meget hurtigt miste værdi i Googles øjne.

Kopiering af indhold er et kæmpe no-go, hvis du vil placere dig godt på Google.

Skal du have din hjemmeside til tops på  Google, er der altså intet andet for end at producere nyt indhold. Vil du gerne praktisere succesfuld content marketing, er det strengt forbudt at kopiere indhold.

Dette viser blot, at Google lynhurtigt kan ændre sin mening om din hjemmeside. Er rankingalgoritmen ikke tilfreds med din opførsel, kan du forvente at se konsekvenser på din placering.

9.     Optimer kvaliteten af eksisterende indhold

Content marketing kommer ofte til at handle om produktionen af nyt indhold. Dog er det ikke udelukkende det nye indhold, der har betydning. Der kan nemlig også være voldsomt meget værdi at hente i det allerede eksisterende indhold.

For mange virksomheder gælder det, at de allerede har indhold liggende på mange forskellige steder på internettet. Dette indhold yder stadig en funktion, og derfor er det også relevant stadig at holde øje med.

Ved at opdatere indhold af ældre dato, er du sikker på, at teksterne stadig yder en positiv indsats i forbindelse med din content marketing.

Det kan ske at indholdet mister sin aktualitet, og dermed også sin funktion. Ved løbede at optimere kvaliteten af allerede eksisterende indhold, har du mulighed for altid at holde indholdet friskt og brugbart. Du kan altså sagtens genoplive gammelt indhold.

10.  Promover dit indhold; giv indholdet mulighed for at nå modtageren

Det kan virke som et enormt stort arbejde at producere fyldige, kvalitetstekster proppet med lækre søgeord. Dog siger man, at produktionsarbejdet kun bør udgøre en femtedel af arbejde. Det resterende arbejde bør ligge i at sørge for, at indholdet bliver sendt godt ud i verden.

De gode tekster kan være fuldstændig ligegyldige, hvis der ikke er nogen, der læser dem. Derfor er det enormt vigtigt, at indholdet rent faktisk bliver distribueret, så det når modtagerne. Af den grund ligger der et stort arbejde med at pushe indholdet.

Mange mennesker arbejder efter reglen om, at produktionen af indholdet udgør 20% af det samlede arbejde, mens promovering af indholdet udgør de resterende 80%.

Content marketing indeholder altså flere forskellige faser. Ved at planlægge din content marketing, giver du indholdet de bedste forudsætninger for at ramme lige ned i virksomhedens målgruppe. Det er ikke uvæsentligt, at indholdet bliver sendt godt afsted, hvis det skal nå ud til modtagerne.

Hvordan kan content marketing gavne din virksomhed?

Content marketing kræver en hel del arbejdskraft, og vil derfor også først vise sig som en omkostning. Dog kan det være en god idé at kigge på markedsføringsstrategien som en investering. I sidste ende vil succesfuld content marketing nemlig vise sig at afføde en solid gevinst.

Fordelene ved content marketing er blandt andet:

 • Opbygning af en loyal kundekreds
 • Søgemaskinerne giver din hjemmeside en højere placering
 • Øget opmærksomhed på virksomheden
 • Flere besøgende på virksomhedens hjemmeside
 • Indholdet skaber værdi for din målgruppe
 • Besøgstiden på hjemmesiden bliver forlænget
 • Færre frafald på virksomhedens hjemmeside
 • Målgruppen får større forståelse for produktet og dets anvendelse
 • Øgede chancer for mersalg

Formår du at udvikle effektfuld content markting, kan du få gavn af denne markedsføringsstrategi gang på gang. Content marketing har nemlig fokus på at erhverve loyale kunde, som vil blive ved med at støtte virksomheden.

Hvordan kan et content marketing-bureau hjælpe dig?

I en virksomhed vil både medarbejdere og chefer ofte have travlt. Dette betyder, at der sjældent at tid til at påtage sig ekstraopgaver. Og slet ikke ekstraopgaver i en større skala. Ved at outsource virksomhedens content marketing giver du mulighed for, at alle fortsat kan fokusere på deres kerneopgaver.

Content marketing kræver desuden en række af specialiserede folk. Dels skal der nemlig sidde en person, som har forståelse for at skrive tekster af høj kvalitet. Men der skal også være en person, der forstår at distribuere indholdet på den rette måde. Det er ikke alle virksomheder, der personer med disse kompetencer ansat.

Et content marketing-bureau kan være med til at hjælpe dig med at øge virksomhedens synlighed. Der er naturligvis tale om en afvejning, da content marketing koster både tid og penge. Opnår du succes med din content marketing vil det dog vise sig at være alle pengene værd – og mere til!