Kategorier
Viden

Content marketing er nøglen til succes

Hvis du interesserer dig for markedsføring, så er content marketing garanteret ikke et ukendt begreb for dig. Content marketing er nemlig et effektivt marketingværktøj – også når det gælder synlighed på søgemaskinen Google. Her vil vi give dig et større indblik i content marketing. På den måde kan du få indblik i, hvad content marketing er, og hvorfor det er vigtigt at have styr på sin markedsføringsstrategi.

Hvad er content marketing?

Helt konkret er content marketing en betegnelse for en strategisk metode indenfor markedsføring. Strategien går ud på at distribuere værdifuldt indhold til virksomhedens målgruppe. I praksis betyder det, at der bliver produceret engagerende og unikt materiale. Oftest vil indholdet blive produceret som tekster i form af både artikler, blogindlæg, guides, nyhedsbreve, podcasts etc.

Målet med content marketing er at tiltrække og fastholde en bestemt målgruppe. På den måde kan du nemlig sikre virksomheden en række af loyale kunder. I længden er content marketing derfor i den grad noget, der skaber resultater.

Content marketing helt kort:
 • Content marketing er en strategisk metode indenfor markedsføring.
 • Content marketing går blandt andet ud på at distribuere værdifuldt og relevant indhold til virksomhedens målgruppe.
 • Formålet med content marketing er at tiltrække og fastholde en bestemt målgruppe – og på den måde opbygge en loyal kundekreds.

Det er vigtigt at bemærke, at content marketing ikke er lig med en salgstale. Tværtimod bør der være fokus på værdien af indholdet, samt den gode fortælling.

10 tips til succesfuld content marketing

Content marketing er altså et strategisk værktøj, som skal tiltrække og fastholde en bestemt målgruppe gennem værdifult og relevant indhold. Her får du 10 tips til at opnå en succesfuld content marketing.

1.     Kæmp for opmærksomheden – 8  ud af 10 læser kun overskrifter

Den teknologiske udvikling åbner for et væld af forskellige muligheder. De forskellige muligheder gør, at der stilles enormt høje krav til at fange læsernes opmærksomhed. Finder læserne ikke den nødvendig information i overskriften eller i de første sætninger, vil de allerede hoppe videre til konkurrenten.

Derfor handler det om at kunne skille sig ud. Der er nemlig så mange om buddet, at du bliver nødt til at kæmpe for potentielle kunders opmærksomhed. Succesfuld content marketing handler nemlig om at skabe værdifuldt og relevant indhold, der fastholder interessen fra en bestemt målgruppe.

Er der ingen, der læser dit indhold, vil dit indhold falde pladask til jorden.

Derfor er det fundamentalt, at indholdet starter med en fængende overskrift. Det viser sig nemlig, at 8 ud af 10 personer udelukkende læser overskrifter. Det kan altså betale sig at være kreativ, når tekstens overskrift skal skæres til.

Der kan være mange forskellige måder at formulere sig på. Gå efter den overskrift, der er mest sigende og fængende for dit indhold. På den måde er der med garanti flere, der vil læse dit indhold.

Selvom det kan være fristende at overdrive i overskriften, har det stor betydning, at du er tro mod indholdet. Kan læserne ikke finde det indhold, som de blev lovet i overskriften, vil de hurtigt falde fra. Det er altså en dårlig idé at give læserne falske forhåbninger.

2.     Ret dit indhold direkte mod virksomhedens målgruppe

Content marketing går blandt andet ud på at skabe indhold, der har værdi for en bestemt målgruppe. Skal du skabe relevans, bliver du nødt til at finde ud af, hvilken målgruppe du har med at gøre. Så snart du får styr på virksomhedens målgruppe, har du nemlig mulighed for at skræddersy indholdet, så det rammer, hvor det skal.

Skal du finde ud af, hvilke personer der befinder sig i virksomhedens målgruppe, er det en god idé at lave en målgruppeanalyse.

En målgruppeanalyse gør dig ikke bare klogere på, hvem du skal henvende dig til, men også hvordan du skal henvende dig.

Ved at få kendskab til virksomhedens målgruppe kan du altså vælge den rette vinkel til din content marketing. I mange tilfælde er det brugbart at opbygge en persona – altså en fiktiv person, der passer perfekt ind i målgruppen. Ved hjælp af denne personas simplificerede karaktertræk er det nemlig lettere at vide, hvordan vinklen skal gribes an.

3.     Brug dine konkurrenter som målestok: Content gap analyse

Selvom det kan virke en anelse lusket, er der intet i vejen for at kigge konkurrenterne over skuldrene. Ved at holde øje med konkurrenterne har du nemlig mulighed for at blive inspireret og opsnappe vigtig information. Information som du kan bruge i din content marketing-strategi.

Hvis du vil skabe en smule struktur over din beskuelse af konkurrenter, er det en god idé at foretage en content gap analyse. Ved løbende at foretage disse analyser kan du nemlig holde øje med, hvad der sker på markedet lige præcis inden for dit felt.

Ud fra en content gap analyse kan du blandt andet indkassere følgende fordele:

 • Indhente inspiration til, hvordan markedsføringen kan gribes an. Herunder vinkling af indhold samt typer af indhold.
 • Observere nye forretningsområder, som potentielt kan blive en del af virksomheden.
 • Tilegne dig relevante søgeord, som vil have en positiv effekt i indholdet.
 • Undersøge den nuværende konkurrencesituation – særligt de nærmeste konkurrenter.

Hvis du skal klare dig godt, gælder det i mange tilfælde om at klare dig bedre end konkurrenterne. Derfor kan det være en god idé at holde et skarpt øje med, hvad de foretager sig.

4.     Benyt de mest relevante søgeord

Ved at benytte relevante søgeord øger du chancerne for, at folk finder din hjemmeside, når de søger på Google. Derfor er en søgeordsanalyse afgørende, hvis du skal opnå succes med din content marketing.

Der er primært to formål ved at foretage en søgeordsanalyse:

 1. Dit indhold kommer til at handle om lige præcis det, som potentielle kunder søger efter.
 2. Du kan forbedre din placering på Google markant.

En søgeordsanalyse handler om at finde frem til de mest aktuelle søgeord. Disse søgeord er de ord, der præsterer bedst i forhold til målgruppens forespørgsel og dermed også placeringen på Google.

Ved at benytte de rette søgeord gør du altså din hjemmeside mere relevant for potentielle kunder. 

Dermed bliver siden også mere relevant for Google, hvilket betyder en stigning i placering. En bedre placering betyder, at endnu flere vil besøge din hjemmeside, og dermed er der tale om en positiv spiral.

5.     Gør dine tekster gode og lange: Volume har betydning

I forbindelse med content marketing er det nødvendigt, både at arbejde med kvaliteten og længden af tekster. Før i tiden var det i højere grad volumen, der havde betydning. I dag ranker Google ligeledes efter kvaliteten af indholdet – men dette betyder langt fra at længden er overflødig.

Googles algoritme bliver mere og mere avanceret. Derfor virker det i dag sjældent at skrive en enormt lang tekst uden reelt og værdifuldt indhold. Vil du for alvor have en effekt med dine tekster, skal de derfor både være lange og af høj kvalitet.

Googles algoritme er vild med lange tekster af høj kvalitet.

Netop fordi teksternes volume har stor betydning, kan det være en god idé at fokusere på at skrive længere tekster. Det er for eksempel smart at skrive en længere artikel med relevant og godt indhold frem for mange kortere tekster.

6.     Hav fokus på indholdets værdi – ikke på det direkte salg

De fleste er i dag utrolig bevidste forbrugere, og der kan derfor være mange forskellige faktorer, der spiller ind, når en forbruger foretager et køb. Forbrugerne kan således have fokus på høj service, bæredygtighed eller kvalitet.

Derfor er det en rigtig god idé at have fokus på, hvad produktet kan gøre for forbrugeren, eller hvilken værdi produktet kan skabe for forbrugeren – fremfor udelukkende at fokusere på salg.

Modtagerorienteret indhold er blandt andet mere effektivt end salgstaler af følgende grunde:

 • Du undgår at skræmme forbrugeren væk. Ved en direkte salgstale kan forbrugeren nemlig fatte mistro, da det virker som om, at penge er dit eneste fokus.
 • Ved at have fokus på indholdets værdi vil modtagerne føle, at du yder en service. Dermed er der gode chancer for, at de ligeledes vil benytte sig af virksomheden en anden gang.

Det handler altså om ikke at skræmme forbrugerne væk. Lover du guld og grønne skove, vil modtageren sandsynligvis blive mistænkelig. Således er en åben, ærlig og hjælpsom kommunikation vejen frem, hvis du gerne vil erhverve loyale kunder til din virksomhed.

7.     Del ud af gratis viden

Hvem elsker ikke at modtage en service ganske kvit og frit? Ved at dele ud af din ekspertise, kan du skabe vigtige relationer til modtagerne. Der er nemlig gode chancer for, at de selv samme mennesker vil komme til dig, når de står med et reelt købsbehov.

Uddeling af gratis viden kan vise sig at være en givende taktik. Folk er nemlig vilde med at modtage en service helt uden nogen forpligtelser. På den måde kan distribuering af gratis viden hjælpe med at tiltrække potentielle købere – og i sidste ende sikre en række af loyale kunder.

Ved at dele ud af gratis viden kan du opbygge gode relationer til dine kunder.

Distribuering af gratis viden gør desuden din virksomhed mere attraktiv. Virksomheden kommer nemlig til at fremstå troværdig og professionel. Når folk først har fået et godt indtryk af virksomheden, er der ikke lang vej til gode salgsrater.

8.     Producer unikt indhold – dette er vejen til en topplacering

Hvis du ønsker en topplacering på Google, er det altafgørende, at producerer nyt indhold. Altid. Du kan nemlig have skrevet en nok så fantastisk tekst, men hvis du duplikerer denne tekst, vil hjemmesiden meget hurtigt miste værdi i Googles øjne.

Kopiering af indhold er et kæmpe no-go, hvis du vil placere dig godt på Google.

Skal du have din hjemmeside til tops på Google, er der altså intet andet for end at producere nyt indhold. Vil du gerne praktisere succesfuld content marketing, er det strengt forbudt at kopiere indhold.

Google kan lynhurtigt ændre mening om din hjemmeside. Er ranking-algoritmen ikke tilfreds med din opførsel, kan du forvente at se konsekvenserne på din placering.

9.     Optimer kvaliteten af eksisterende indhold

Content marketing kommer ofte til at handle om produktionen af nyt indhold. Det er dog ikke udelukkende det nye indhold, der har betydning. Der kan nemlig også være voldsomt meget værdi i det allerede eksisterende indhold.

For mange virksomheder gælder det, at de allerede har indhold liggende mange forskellige steder på internettet. Dette indhold yder stadig en funktion, og derfor er det også relevant stadig at holde øje med og opdatere.

Ved at opdatere indhold af ældre dato, er du sikker på, at teksterne stadig yder en positiv indsats i forbindelse med din content marketing.

Det kan ske, at indholdet mister sin aktualitet, og dermed også sin funktion. Ved løbende at optimere kvaliteten af allerede eksisterende indhold, har du mulighed for altid at holde indholdet friskt og brugbart. Du kan altså sagtens genoplive gammelt indhold.

10.  Promover dit indhold: Giv indholdet mulighed for at nå modtageren

Det kan virke som et enormt stort arbejde at producere fyldige, kvalitetstekster proppet med lækre søgeord. Som tommelfingerregel siger man, at produktionsarbejdet kun bør udgøre en femtedel af arbejdet. 

Det resterende arbejde bør ligge i at sørge for, at indholdet bliver sendt godt ud i verden.

De gode tekster kan være fuldstændig ligegyldige, hvis der ikke er nogen, der læser dem. Derfor er det enormt vigtigt, at indholdet rent faktisk bliver distribueret, så det når målgruppen. Af den grund ligger der et stort arbejde med at pushe indholdet.

Mange arbejder efter reglen om, at produktionen af indholdet udgør 20% af det samlede arbejde, mens promovering af indholdet udgør de resterende 80%.

Content marketing indeholder altså flere forskellige faser. Ved at planlægge og lave en strategi for din content marketing, giver du indholdet de bedste forudsætninger for at ramme lige ned i virksomhedens målgruppe. 

Det er ikke uvæsentligt, at indholdet bliver sendt godt afsted, hvis det skal nå ud til målgruppen.

Hvordan kan content marketing gavne din virksomhed?

Content marketing kræver en hel del arbejde og vil derfor også først vise sig som en omkostning. En markedsføringsstrategi er altså en investering, som i sidste ende gerne skulle afføde en solid gevinst.

Fordelene ved content marketing er blandt andet:

 • Opbygning af en loyal kundekreds
 • Søgemaskinerne giver din hjemmeside en højere placering
 • Øget opmærksomhed på virksomheden (brand awareness)
 • Flere besøgende på virksomhedens hjemmeside
 • Indholdet skaber værdi for din målgruppe
 • Besøgstiden på hjemmesiden bliver forlænget
 • Færre frafald på virksomhedens hjemmeside
 • Målgruppen får større forståelse for produktet og dets anvendelse
 • Øgede chancer for mersalg

Formår du at udvikle en effektfuld content markting-strategi, kan du få gavn af den gang på gang. Content marketing har nemlig fokus på at erhverve loyale kunde, som vil blive ved med at støtte virksomheden.

Hvordan kan et content marketing-bureau hjælpe dig?

Et content marketing-bureau kan hjælpe dig med at planlægge den rette strategi for dig og din virksomhed – og på den måde øge opmærksomheden omkring din virksomhed. Et content marketing-bureau er specialiserede i at skrive tekster af høj kvalitet – og distribuere og videreformidle indholdet på den helt rigtige måde.

Foto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *