Kategorier
Viden

Branding og SEO: Derfor skal du tænke dem i sammenhæng

En holistisk tilgang til marketing er altid en god idé. Det gælder i den grad også, når det kommer til branding og SEO. Der er rigtig mange fordele ved at begynde at arbejde med branding og SEO i sammenhæng. En holistisk tilgang til de to vil booste din online tilstedeværelse og skabe resultater.

Branded indhold = effektfuld SEO = eksponering = brandstyrkelse  = ∞

Branded indhold er kendetegnet ved at række udover promovering og salg med et fokus på at styrkelse ens brand. Når du fokuserer på at producere branded indhold, så vil det styrke både dit brand og din SEO-indsats. De to forstærker hinanden, hvis det er udført korrekt.

Når du samtidig bruger de rigtige brandede søgeord, så har du en opskrift på godt indhold, der styrker dit brand og din SEO på én og samme tid. Brandede søgeord er søgeord, der i forvejen er knyttet til dit brand. Derfor kræver det en fyldestgørende søgeordsanalyse at sikre sig, at man bruger sine søgeord bedst muligt.

Dette fungerer selvfølgelig også den anden vej rundt. Når du arbejder konsekvent med sin SEO-indsats, så vil du typisk opleve, at man får en bedre placering på Google og andre søgemaskiner. Det betyder mere eksponering, som igen vil styrke kendskabet til dit brand. På den måde betaler det sig altså at fokusere på både branding og SEO, men også at overveje, hvordan de styrker hinanden.

Branded linkbuilding styrker SEO

Det er helt centralt for din SEO, at du opbygger en stærk linkprofil. Her kan branded linkbuilding være en god strategi. Branded linkbuilding fungerer på samme måde som linkbuilding generelt, bortset fra at man har et særligt fokus på sin branding. Her fokuserer man på at lave linksamarbejder med relevant partnere og eventuelle købe sponsorerede links på relevante sider så som hos Visibility Group. Man kan arbejde med gæsteindlæg på andres sider, engagere sig i diverse communities og meget andet. Pointen er, at man altid har ens brand og brandværdier in mente, når man bygger sin linkprofil. Det vil styrke din autoritet, rangering og synlighed online.

Stærke brand har en højere Click-Through Rate (CTR)

Det er ingen overraskelse, at stærke og velkendte brands har en højere Click-Through Rate (CTR). CTR er en betegnelse for det antal mennesker (i procent), som klikker på et resultat, annonce mv. Man vil derfor gerne have den højest mulige CTR på sit indhold. Når du får en høj CTR, vil det booste din placering på søgemaskinerne. Derfor kan det betale sig at arbejde med at styrke sit brand og udvide kendskabet til det.

Som du kan høre, er det faktisk på mange måder svært at adskille branding og SEO. Selvom de to er forskellige i praksis, så hænger de uløseligt sammen. Derfor bør man som virksomhed altid lægge ressourcer i begge dele og tænke dem i samspil, når man udvikling sine marketing- og brandstrategier.

Læs også: Sådan integrerer du PR og content marketing for maksimal effekt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *