Kategorier
Viden

Bliv dus med SEO i 2024: Start året ud med at lære disse fem basale SEO-termer

Det kan for mange være udfordrende at kaste sig ud i at arbejde med SEO. Hvis man ikke er så velbevandret i SEO-verdenen, kan det være forvirrende med de mange forkortelser og tekniske termer. SEO er dog vigtigt at forholde sig til som virksomhed, og derfor kan man lige så godt starte året ud med at blive dus med SEO en gang for alle! Begynd her med disse fem basale SEO-termer.

1. SERP

SERP er en forkortelse for Search Engine Results Page, altså resultatsiden på en søgemaskine. Det er listen af resultater, der kommer frem, når du eksempelvis søger på Google. Derfor vil man gerne ligge på en god SERP, så man er den første, potentielle kunder for øje på – og det er hele pointen med SEO.

2. Backlink

Dette begreb har du måske hørt mange gange, men hvad er det egentlig? Centralt i SEO står linkbuilding – og centralt i linkbuilding står backlinks. En direkte oversættelse vil være tilbage-link, og det er faktisk det, det er. Et backlink er et link ude i verden, som henviser tilbage til din side. Gode backlinks ligger på populære og autoritative sider, som eksempelvis større nyhedsmedier eller blogs, og linker altså til netop din hjemmeside. Det gør, at du låner deres autoritet, når søgemaskinerne vurderer – og dermed får en bedre placering.

3. Keyword stuffing

Keyword stuffing er et af de vigtigste begreber at kende, når man skal til at arbejde med SEO. Keywords, også kaldet søgeord på dansk, er nemlig basen for de fleste SEO-tiltag. Men ligesom det meste andet, så skal man huske mådehold, når man bruger søgeord. Hvis man går helt over gevind i forsøget på at skaffe sig en god placering, så vil søgemaskinerne hurtigt opdage, at det er det, man prøver på – og det vil give dig en dårlige placering. Keyword stuffing er altså, når man propper sin tekst med for mange keywords, og man ender med det modsatte af den ønskede effekt.

4. Meta tags

Det kan betale sig at sætte sig ind i, hvordan man skriver korte og præcise meta tags. Et meta tag er en lille tekst på et par linjer, der beskriver dit indhold. Søgemaskinerne bruger nemlig disse meta tags til at placere dit indhold korrekt – og dermed øger du chancen for at blive fundet af de rigtige kunder.

5. ALT tags

ALT tags minder om meta tags – de er bare til dine billeder. Beskriv dine billeder med et eller flere præcis ALT tags, så søgemaskinerne ved præcis, hvad dit billede viser – og dermed kan placere billedet det helt rigtige sted.

Når du kender disse fem begreber, er du godt på vej til at blive dus med SEO. Der er flere gode begreber, man med fordel kan sætte sig ind i for at blive en ægte SEO-haj. Har du brug for lidt assistance til at komme derhen, så er vi i Scriptomist altid klar til at hjælpe dig med at gøre 2024 til året, hvor din virksomhed bliver fundet af de helt rigtige kunder!

Læs også: 5 typiske SEO-fejl: Sådan undgår du dem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *