Kategorier
Viden

Bæredygtig SEO: Sådan booster miljøvenlig praksis din online synlighed i 2024

I de senere år er bæredygtig SEO blevet et vigtigt begreb. Bæredygtighed er i fokus i disse år, og virksomheder arbejder på at optimere alle dele af deres drift. Det gælder selvfølgelig også SEO, hvor en bæredygtig praksis kan lede til øget synlighed – og bidrage til at passe bedre på planeten.

Bæredygtig forbrugeradfærd

Forbrugeradfærden er i gang med at ændre sig drastisk. En af de centrale punkter i forandringen er en stærkt øget bevidsthed om bæredygtighed og miljøvenlige praksisser, som kan være helt afgørende for forbrugerens valg. Mange forbrugere i dag har en præference for virksomheder, som prioriterer at være så bæredygtige som muligt. Når du arbejder med bæredygtig SEO, vil du i højere grad tiltrække denne stigende gruppe af miljøbevidste forbrugere.

Grønne initiativer fra Google

Det er ikke kun forbrugerne, der er blevet mere miljøbevidste – det er Google også. Udover at have fokus på deres egen miljøpåvirkning, er Google også begyndt at støtte grøn praksis. De har inkorporeret bæredygtighed i deres algoritme, så den favoriserer hjemmesider, der har en grøn tilgang. Det kan eksempelvis være i forhold til energieffektivitet og brug af miljøvenlige hostingtjenester. Det kan også være i forhold til selve indholdet på hjemmesiden. Derfor kan der altså være store rankingmæssige fordele ved at tænke grønt i sin SEO.

Teknisk optimering kan også være bæredygtighed

Et godt sted at starte er teknisk optimering. Når man optimerer sin hjemmeside, så vil man reducere ens digitale fodspor og skabe højere energieffektivitet. Der er mange tekniske tiltag, man kan implementere. Det gælder eksempelvis optimering af servere, koder og webstedsydelse, valg af miljøvenlige hostingudbydere og udarbejdelse af et responsivt design. Disse optimeringer vil ikke kun gøre din hjemmeside grønnere, de vil også optimere din ranking og gøre brugeroplevelsen bedre for dine besøgende.

Grønt indhold og søgeord

Når man vil arbejde med bæredygtig SEO, bør man også forbedre indholdet på ens hjemmeside. Som nævnt vil Google favorisere grønne virksomheder, ligesom man vil kunne tiltrække en ny miljøbevidst målgruppe ved hjælp af grønt indhold. Derfor kan det betale sig at implementere indhold med bæredygtige søgeord og linkbuilding på sin hjemmeside. Det samme gælder på dine sociale medier, hvor du også med fordel kan fokusere på grønt indhold.

Sådan implementer man grøn SEO

Der er altså mange fordele ved at begynde at tænke grønt i sit SEO-arbejde. Det bliver kun mere og mere afgørende – så 2024 er et godt tidspunkt at gå i gang med nye, bæredygtige praksisser. Du vil opnå et grønne online tilstedeværelse, der vil være med til at differentiere dig og skabe større synlighed. Du vil gå forrest for at skabe positive forandringer, mens du samtidig opnår de forretningsmæssige fordele, der vil følge med til en grøn tilgang til SEO. Hvis du har brug for hjælp til at gøre din SEO-indsats grønnere eller har spørgsmål, så står vi i Scriptomist altid klar til at hjælpe dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *