Kategorier
Viden

6 markedsføringstips til startups

Som en startupvirksomhed står man overfor nogle helt særlige udfordringer. Det kan være svært at etablere sig i et marked, hvor der med stor sandsynlighed også er andre mere kendte og etablerede virksomheder. Derfor har man brug for at have en stærk marketingsstrategi, der skal sørge for at udbrede kendskabet til ens virksomhed og skabe loyale kunder. Så, hvis du står og skal udvikle din marketingsstrategi, så start ud med at læse vores seks tips til dig.

1. Vær skarp på din målgruppe fra start

Det første sted, du bør fokusere, er din målgruppe. Før du kan begynde at udvikle målrettet og effektivt marketingsindhold, så skal du vide, hvem du kommunikerer til. Når du ved, hvem du vil ramme, så kan du fokusere på, hvordan du rammer dem. Derfor skal du starte ud med en detaljeret målgruppeanalyse, oprette målgruppesegmenter, lave personaer og testgrupper. Først herefter er du klar til at fokusere på selve indholdet i din marketing.

2. Gør din hjemmeside til en effektiv konverteringsplatform

Konvertering er et central aspekt af marketing. En af de første steder, man skal sørge for at have fokus på konvertering, er ens hjemmeside. Sørg for at designe din hjemmeside, så den skaber konverteringer. Det kan man gøre på mange måde blandt andet ved at skabe en brugervenlig kunderejse på ens hjemmeside og konsekvent opfordre til handling.

3. Brug sociale medier til brandeksponering

Sociale medier er et exceptionelt godt markedstingsredskab, særligt for startups, der muligvis har et mere begrænset marketingsbudget. Derfor skal du fokusere på sociale medier til at eksponering af dit brand. Fokuser på at skabe engagement, og udnyt at du kan kommunikere direkte med dine potentielle kunder. Brug dine sociale medier taktisk og målrettet, så du får mest muligt ud af dem.

4. Engager og beløn dine kunder

En anden god måde at opbygge et større brandkendskab er gennem dine eksisterende kunder. Man kan med fordel bruge ressourcer på at engagere sine kunder og belønne dem for at dele deres gode oplevelser. Anbefalinger er et af de stærkeste kort, man som virksomhed har på hånden, så sørg for at benytte af denne særligt kraftfulde markedsføringskanal.

5. Fokuser på storytelling i din branding

Du har måske hørt det før – storytelling er vigtigt. At fortælle historier er en af de mest fornemme opgaver i en marketingsstrategi. Det er gennem storytelling, at du opbygger dit brand med en stærk brandidentitet. Det vil skabe en følelsesmæssig forbindelse og tillid mellem din virksomhed og dine kunder. Det vil give dig en loyal kundeskare.

6. Hav styr på dine analyser, og tilpas, tilpas, tilpas

Det sidste tip er at huske at overvåge dine marketingsindsatser grundigt. Lav løbende analyser af alle dine tiltag, så du kan tilpasse dem undervejs og over tid finpudse din strategi. Der er ingen marketingsstrategi, som er perfekt fra starten af, særligt ikke for en startup. Derfor er det vigtigt, at man prioriterer at optimere sin strategi og fokusere på det, der virker.

Læs også: 3 nye tiltag fra Google, som du skal kende

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *