Kategorier
Viden

5 vigtige trends inden for digital PR: Dét du bør vide i 2024

En succesfuld digital PR-strategi kræver, at man holder øje med de nyeste trends. Det kræver nemlig konstant tilpasning at navigere i det digitale landskab anno 2024, og her er trendspotting helt centralt.

Når du sørger for at tilpasse din digitale PR-strategi efter de nyeste trends, øger du sandsynlighed for, at din strategi giver resultater. Tjek derfor nogle trends inden for digital PR ud her. Har du spørgsmål til din digitale PR-strategi, så står vi i Scriptomist altid klar til at hjælpe.

1. Visuelt indhold er centralt

Det er intet nyt, at visuelt indhold bør være helt centralt i din strategi. Sådan har det været i en række år efterhånden, og den tendens kommer til at fortsætte i 2024 og fremefter. Det er i den grad visuelt indhold, der fanger opmærksomhed, når du laver indhold, særligt til de sociale medier. Sørg derfor for at producere videoer, billeder og andre typer visuelt indhold af høj kvalitet og med en fængende start.

2. Personligt og engagerende indhold

Endnu en trend, der i den grad kommer til at forsætte ind i 2024, er fokus på personligt og engagerende indhold. Det er det, der fanger interessen på online platforme i dag. Som virksomhed handler det derfor om at være i stand til at vinkle sit indhold med et personligt touch. Det kan man gøre på mange måder. Essensen er, at man formidler sine værdier konsekvent eksempelvis ved en specifik tone, brug af humor eller kreativitet. Når du er konsekvent og engagerende, vil dine potentielle kunder langsomt begynde at lære din virksomhed at kende, og dermed opbygges tillid. Det vil styrke dit brand gevaldigt.

3. AI spiller en rolle

Der er ingen tvivl om, at kunstig intelligens kommer til at spille en stigende større rolle inden for digital PR. Allerede nu bliver teknologien brugt til at skabe indhold på mange forskellige måder. Udover at skabe indhold, kan AI også spille en stor rolle i at hjælpe med at lave analyser af indhold og målgrupper, administrere indhold og kommunikation samt hjælpe med at forudse eventuelle udfordringer i ens strategi. Brugen af kunstig intelligens medfører dog også udfordringer, som man som virksomhed skal være opmærksom på. Det gælder blandt andet i forhold til datasikkerhed og fakta.

4. Samarbejde med influencere

Det er blevet meget udbredt for virksomheder at lave samarbejder med influencere. Den primære årsag til dette er selvfølgelig, at for mange giver det gode salgsresultater og brandeksponering. Mange influencere har en autentisk og tillidsfuld følgerskare, hvilket betyder, at deres følgere stoler meget på deres anbefalinger. Deres tillid smitter positivt af på din virksomhed, og du har dermed sprunget en hel række led af tillidsopbygning over. Det handler dog om at sikre sig, at man samarbejder med de relevante influencere.

5. Fokus på målbart indhold

I dag er online tilstedeværelse et centralt fokuspunkt for langt de fleste virksomheder. Det betyder, at det er blevet sværere at få de resultater online, som man arbejder for. Derfor er der kommet stort fokus på at skabe målbart indhold, så man som virksomhed nøjagtigt kan følge med i, hvad der virker, og hvad der ikke virker. Der er fokus på at sætte specifikke mål og foretage konstante dataanalyser, konverteringssporinger mv. Der er ingen tvivl om, at dette fokus kommer til at fortsætte i de næste år. Derfor bør man som virksomhed sørge for selv at skabe målbart indhold, der giver de bedste muligheder for at skabe gode resultater.

Læs også: SEO-tips: Optimer din pressemeddelelse til søgemaskinerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *