Kategorier
Viden

5 typiske SEO fejl: Sådan undgår du dem 

SEO er en af de vigtigste komponenter inden for marketing, og hos Scriptomist arbejder vi derfor indgående med det. I løbet af al den tid er vi derfor også stødt på en række SEO fejl, som man kan komme til at begå. Så hvordan kan du undgå at lave den type fejl? Vi ser på, hvordan du kan løse nogle af de hyppigste problemer.   

  1. Mangel på rigtige søgeord

Det er alfa og omega at bruge de mest relevante søgeord. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvilke søgeord der er særligt vigtige indenfor din branche. Det betyder samtidig, at du ikke skal vælge søgeord, der er for brede eller for specifikke. Ergo, det er en kunst at vælge de rigtige søgeord. Derfor kan det være en idé at lave en grundig søgeordsanalyse. 

Tip: Begynd med mindre konkurrerende søgeord, så du kan rangere højere på Google. 

  1. Langsom indlæsningshastighed

Når vi taler om SEO, er det ikke kun de rigtige søgeord, der tæller. Det er i høj grad også indlæsningshastigheden på din side. Hvis du har en meget langsom hjemmeside, vil det faktisk påvirke din rangering på Google. I sidste ende kan det påvirke, hvor mange kunder, der bliver hængende på din side. For en langsom side kan resultere i, at potentielle kunder ikke engang læser indholdet på din hjemmeside. 

Tip: Brug Google PageSpeed Insights til at få indblik i din hjemmesides indlæsningshastighed.

  1. At ignorere brugeroplevelsen 

Søgemaskiner belønner dig også på baggrund af, at kunderne får en god brugeroplevelse. Tag derfor et godt kig på din hjemmeside, som den er nu. Inviterer den til, at man nemt kan navigere på hjemmesiden? Er den brugervenlig nok? Hvis ikke, kan det påvirke din placering på søgemaskinerne.  

Tip: Gør din hjemmeside brugervenlig ved at fokusere på intuitiv navigation og godt layout. 

  1. Mangel på interne links  

Det er ikke altid, det bliver prioriteret. Men interne links kan være afgørende for din Google-placering. Google bruger nemlig interne links til at opdage nyt indhold. Dermed vil dine sider opdages i højere grad, hvis du anvender interne links. Google læser også konteksten til de interne links, og derfor er det vigtigt, at du bruger det dér, hvor det er mest relevant. 

Tip: Ankertekster til interne links bør altid være informative, relevante og naturlige. 

  1. At bruge SEO på kort sigt  

Hos Scriptomist har vi længe råbt op om vigtigheden af SEO. Derfor er det også vigtigt at understrege, at SEO ikke er en engangsting. Derfor er det heller ikke tilstrækkeligt at løse de fem fejl i dette blogindlæg. Hvis du ikke har en plan for, hvordan du vil arbejde med SEO, kan du derfor regne med, at dine konkurrenter vil bruge tid og ressourcer på at få højere rangeringer på deres websites.

Tip: Få udviklet en SEO-strategi, så du altid har en plan for, hvordan du vil inkorporere SEO og øge din søgetrafik.    

Læs også: SEO-trends i 2024 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *