Kategorier
Viden

5 trin til at skrive engagerende og delbart indhold

Det er en kunst at skrive kvalitetsindhold, som fanger læsernes opmærksomhed. Hos Scriptomist ved vi heldigvis, hvad der fungerer. I dette indlæg guider vi dig igennem de forskellige trin til at skabe indhold, som både engagerer og bliver delt på sociale medier.

Kend din målgruppe

Hvis du vil udbrede dit budskab om et produkt, et brand, eller en ydelse, så er det vigtigt at få klargjort, hvem der skal læse det. Hvem vil du gerne ramme? Det er et af de første skridt mod at få dit publikum på krogen. Hvis du skriver direkte til din målgruppe, så er der også større sandsynlighed for, at de vil blive hængende.

Ved at forstå sin målgruppe kan du også bedre sætte dig i deres sted. På den måde kan du finde ud af, hvad der er interessant for dem. Samtidig er det en hjælp til at finde indholdets tone og sproglige stil.  

Vælg en fængende og præcis overskrift

Overskriften er det første, som læserne støder på. Derfor skal den også være fængende, så den skiller sig ud blandt andre overskrifter. Det er uanset, om det er på sociale medier eller gennem søgemaskiner. 

En overskrift, der pirrer læserens nysgerrighed, skal være æggende, vækkende og dækkende. Det betyder, at overskriften både skal lokke læseren ved at vække deres interesse. Samtidig skal den også dække ind, hvad artiklen handler om og ikke vildlede dit publikum. For clickbait-indhold kan også afskrække læseren.  Du kan læse mere om at skrive fængende i vores indlæg: Fang læseren med et levende skriftsprog

Brug korte afsnit og sætninger

Der er få ting, der kan afskrække læserne, som et kilometerlangt afsnit. Dermed kan du være sikker på, at læserne vil finde en anden artikel, der bliver præsenteret på en mere intuitiv måde. 

Derfor er det en god idé at dele teksten op i flere afsnit, så den bliver letlæselig. Er artiklen mere læsbar, er der større sandsynlighed for, at dit publikum ikke scroller videre.

En venlig og uformel tone

Medmindre der er tale om en længere ph.d.-afhandling, er der ingen grund til at henvende sig til publikum med en formel tone. Læserne har brug for at identificere sig med dig, hvis de vil engagere sig i indholdet. 

Derfor er det en god tommelfingerregel at henvende sig til læserne, som hvis du talte med en god ven. Man kan sagtens holde teksten professionel og informativ, samtidig med at teksten får et personligt touch. 

Husk det visuelle

Flere virksomheder benytter sig af video marketing, og det er der gode grunde til. For med hjælp fra video og billeder, vil læserne blive mere hooked på din side. Hvis du vil skabe bedre SEO-indhold, som engagerer læserne, så glem ikke de visuelle elementer. 

Når du bruger billeder, videoer eller interaktivt indhold, så vil indholdet først og fremmest være mere visuelt tiltalende. For det andet øger det chancen for, at læseren bruger mere tid på din side. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *