Kategorier
Viden

5 tips til at optimere din søgeordsanalyse — og se resultater

Søgeordsanalyse er helt centralt, når du skal til at arbejde med SEO. Det er nemlig processen, hvor du identificerer de bedste og mest relevant søgeord og søgefraser, som du gerne vil rangere højt på. Når brugere søger på disse specifikke ord eller sætninger, er det altså gerne din side, der skal komme op som en del af resultatsiden – optimalt helt øverst selvfølgelig.

Søgeordsanalyse er vigtigt, fordi det giver dig indblik i, hvad der bliver søgt på, hvor meget der søges, og hvor svært det er at rangere på specifikke ord eller sætninger. Deraf kan du se, hvor det giver bedst mening at sætte ind i din SEO. Her er fem tips til, hvordan du kan optimere din søgeordsanalyse for at få det meste ud af den.

1. Fokus på diversitet i dine søgeord

Der findes flere forskellige typer søgeord og søgefraser. De deles op i to hovedkategorier: Short-tail og long-tail søgeord. Når du går i gang med din søgeordsanalyse, så husk at inkludere diverse søgeord fra begge kategorier.

  • Short-tail søgeord er korte og består kun af et eller to ord. De har typisk en høj søgevolumen og vil derfor være svære at rangere på. Til gengæld bliver der søgt meget på dem, og man kan nå bredt ud.
  • Long-tail søgeord er længere, ofte på mere end tre ord. Der bliver typisk ikke søgt lige så meget på dem, men til gengæld er de ofte nemmere at ranke på. Her er det oplagt at have helt specifikke målgrupper i tankerne.

Sørg for at inkorporere en god blanding for at få det bedste fra begge.

2. Brug synonymer og variationer

I samme tankerække bør du også tænke på forskellige synonymer og variationer, der kunne være relevante. Husk at der kan være mange måder at beskrive det samme på. Du skal sørge for at rangere godt på et bredt spænd af variationer, så du rammer bredest muligt.

3. Husk at sæsonoptimere

Der er et kæmpe potentiale i at sæsonoptimere sin søgeordsanalyse. Det gælder næsten uanset, hvad du sælger. Hold dig derfor opdateret på diverse sæsonbestemte begivenheder og trends og tilpas din analyse til dem. Du kan finde mange forskellige værktøjer, som kan hjælpe dig til at spotte trends, så du kan være på forkant, ranke godt og nå ud til dine kunder.

4. Tilpas løbende

Det er ikke kun vigtigt at tilpasse til sæsoner. Du bør generelt være opmærksom på at tilpasse din strategi. Du skal altid holde øje med, hvor godt det går med din søgeord- og fraser og justere ind, hvis der er noget, der ikke fungerer. Derfor bør du jævnligt foretage analyser, der kan give dig detaljeret information om, hvor godt du rammer målgruppen.

5. Hold øje med nye trends i søgeord

Søgeordsanalyse er en dynamisk størrelse, der forandrer og udvikler sig. Der vil løbende opstå nye måder at gå til søgeordsanalyser og trends inden for søgeord. Det samme gælder søgemaskinernes opdatering, som også har meget at skulle have sagt. Dem skal du selvfølgelig sørge for at kende til, så du altid kan tilpasse dine søgeord og søgeordsanalyse efter de nyeste og bedste muligheder og omstændigheder og opdatere din strategi. På samme måde kan du følge ændringer i brugeradfærd og nå din målgruppe med dine udvalgte søgeord.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *