Kategorier
Viden

De 5 bedste programmer til transskribering

I dag bruges betegnelsen transskribering primært, når der er tale om nedskrivning af tale. I studie- og erhvervslivet er transskribering ofte en smart proces. Ved at optage en lydfil, og lade den transskribere, kan du nemlig være fuldkommen nærværende i øjeblikket og reflektere over indholdet efterfølgende.

Skal du transskribere, er det vigtigt, at du har den helt rigtige software. Den rette software gør nemlig transskriberingen mere struktureret og overskuelig.

De 5 bedste programmer til transskribering er:

  1. Inqscribe
  2. Express Scribe Transcription Software
  3. Transribe
  4. Transcriva
  5. Audiotranskription

Inqscribe

Programmet er nemt at lære, og der findes gode guides på google, som kan være behjælpelige til at opsætte det mest optimalt. Bare husk, at den gratis version ikke gemmer dine transskriberinger.

Express Sribe Transcription Software

Simpelt men gammelt program. Det er ikke lige så udbredt som inqscribe, men det er lige til at gå til. Der tilbydes også muligheder for fodpedaler som en standard i den gratis version.

Transribe

Transribe er et moderne system, som konstant bliver opdateret. Det er nemt og lige til at gå igang med. Hvis man har spørgsmål, har de også en kundeservice, man kan kontakte.

Transcriva

Transcriva er et ældre stykke software, som er anerkendt inden for større virksomheder. Det er nu blevet gratis at bruge for alle. Der er dog kun en “Trial” version. Det vil sige, at få funktioner ikke vil fungere.

Audiotranskription

Audiotranskription er et ældre program, som for nyligt blev opdateret med en masse gode features, som kan afhjælpe små frustrerende problemer man kan løbe ind i, når man transskriberer.


På trods af god software kan man dog ikke komme uden om, at transskribering hurtigt kommer til at tage lang tid. Derfor kan det være smart at outsource opgaven til en professionel tekstforfatter. Hermed kan du spare dig selv for mange timer med fingrene ved tasterne!

Transskribering af speciale

I forbindelse med udarbejdelsen af et speciale skal der næsten altid tales med mange forskellige folk. På mange områder er det nemlig gennem samtaler og foredrag, at man får ny viden. Skal du bruge denne viden efterfølgende, er transskribering af speciale en fordel.

Sandsynligvis vil du ikke lade alle samtaler indgå i dit speciale. Gennem transskribering af speciale har du dog mulighed for at danne dig et overblik. Så snart talen er nedfældet på skrift, kan du nemlig udplukke de sætninger, der er allermest brugbare.

Transskribering af bachelor

Bacheloren er ligesom specialet en længere opgave, der skal skrives. Når du skal skrive bachelor, kan det derfor ligeledes være smart at optage en lydfil og klare nedskrivningen senere. Hvis du vil spare tid, kan du lade professionelle tekstforfattere klare din transskribering af bachelor.

Transskribering af bachelor er utrolig brugbart, når du skal danne dig et overblik over dine informationer. Ved at få dine optagne samtaler og forelæsninger på tekst, kan du fremsøge lige de informationer, som du har brug for.

Transskribering af interview

For rigtig mange mennesker er en del af deres arbejdsopgaver at interviewe. Beskæftiger du dig med interview, er du sikkert klar over fordelen ved optagelsen af en lydfil. Er du sikker på, at du kan genspille interviewet, kan du nemlig koncentrere dig om at stille gode spørgsmål.

Transskribering af interview er en tidskrævende affære. Ved en transskribering af interview vil man nemlig unægtelig nedskrive mange ting, der ikke skal bruges. Derfor er det i mange tilfælde en fordel af outsource din transskribering af interview.

Transskribering af jobsamtale

Ved transskribering af jobsamtale får andre mennesker mulighed for at vurdere de forskellige kandidater udelukkende på baggrund af, hvad de har udtalt. Det kan derfor være spændende at bruge transskribering af jobsamtale, når der skal ansættes nye medarbejdere.

I forbindelse med jobsamtaler vil kandidaterne sandsynligvis kun sidde over for én eller to personer. Dog kan det være nødvendigt, at hele teamet er med til at bedømme, hvem der skal ansættes. Hermed er transskribering af jobsamtale en fordel.

Transskribering af forretningsmøde

Gennem transskribering af forretningsmøde kan informationerne fra mødet hurtigt gives videre til andre medarbejdere. Desuden er en transskribering af forretningsmøde et godt værktøj, hvis der skal skrives et fyldestgørende referat af forretningsmødet.

Et forretningsmøde i større virksomheder påvirker mange mennesker. Bliver der forhandlet aftaler på plads, er det vigtigt, at der er enighed om, hvad der er kommet på bordet. Her kan en transskribering af forretningsmøde være med til at kaste lys over beslutningsprocessen.

Foto: Unsplash

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *